Loading...

توسعه سیاسی و تحول اداری

توسعه سیاسی و تحول اداری

مقوله توسعه و نوسازی سیاسی از اهم موضوعاتی است که از دوران پس از جنگ جهانی دوم تا به امروز ذهن استادان و محققان علوم سیاسی را به خود مشغول کرده است. کشورهای جهان سوم که به تازگی طعم استقلال را چشیده بودند، برای سازماندهی جامعه نو با انبوهی از مشکلات عدیده مواجه گردیدند. علیرغم آنکه در ابتدای امر موضوعات عمدتا در چارچوب توسعه نیافتگی اقتصادی مورد تجزیه و تحلیل قرار می گرفتند، لکن بزودی برای همگان آشکار شد که مسائل این قبیل کشورها بیشتر جنبه سیاسی داشتند تا اقتصادی.

ساختار سیاسی و اداری این جوامع مانع از آن می گردید( حتی در شرایطی که آنها از امکانات بالقوه اقتصادی برخوردار بودند )، بتوانند بنحو شایسته و مطلوبی از منابع خویش بهره برداری کنند و رفاه نسبی را برای مردم خود تامین نمایند. بنا به دلایل مزبور مطالعه توسعه سیاسی محور بررسیهای علمی محققان علوم سیاسی قرار گرفت.

عرصۀ مطالعه توسعه سیاسی به پهناوری و گستردگی خود رشته علوم سیاسی است. زیرا در این روند دیسیپلین های گوناگون همچون سیاستهای تطبیقی ، تئوریهای سیاسی ، اداره امور دولتی ، جامعه شناسی سیاسی در معرض مطالعه و غور و پژوهش قرار می گیرند.

در این کتاب ضمن بررسی مباحث تئوریک پیرامون توسعه و نوسازی سیاسی، رابطۀ این فرایند با دگرگونی و توسعه اداری مشخص می گردد. امید است این مجموعه مختصر راهگشای تحقیقات آتی بشمار رفته تا در طی آن محققان بتوانند از طریق مطالعات موردی جنبه های گوناگون توسعه سیاسی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.

دکتر عبدالعلی قوام

نشر قومس

فهرست مطالب

پیشگفتار

1- تحول مفهوم توسعه سیاسی

2- زمینه های اجتماعی دموکراسی

3- درآمدی بر " رفرم" و " انقلاب "

4- جامعه پذیری سیاسی

5- تحول اداری و نوسازی سیاسی

6- بوروکراسی در دموکراسی

7- فرایند مردمی کردن نظام اداری

8- زوایای سیاسی برنامه ریزی در سیستمهای کثرت گرا


ارسال نظر

(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)